Ga naar inhoud

Omni-HSC is altijd op zoek naar vrijwilligers!

Voor Omni-HSC zijn vrijwilligers de spil binnen de vereniging. Zonder vrijwilligers kan de vereniging niet bestaan. Om vrijwilligerswerk in goede banen te leiden hebben we ook vrijwilliger coördinator. De vrijwilliger coördinator maakt ook deel uit van de Commissie Omni-Activiteiten en heeft zo dus goed zicht wie op welke wijze een goede bijdrage zou kunnen leveren aan de omni-activiteiten.

Openstaande vacatures vrijwilligers:

  • Logo Omni HSC

    Commissie Omni-activiteiten & Vrijwilligers: Vrijwilliger coördinator

    Vacant

  • Logo Omni HSC

    Commissie Omni-activiteiten & Vrijwilligers: Leden (2x)

    Vacant

Als lid van deze commissie draag je bij aan het organiseren van de omni-brede activiteiten

Wil je als vrijwilliger ook een actieve rol spelen binnen Omni-HSC, neem dan contact op met:

Vrijwilligersbeleid Omni-HSC

Wij vinden het dan ook belangrijk om vrijwilligers niet alleen aan te trekken maar ook te behouden. Dit willen we doen door middel van het 5 B beleid: binnenhalen, begeleiden, belonen, behouden en beëindigen.

Binnenhalen: Voor het binnenhalen van de vrijwilliger is het belangrijk dat er zo nauwkeurig mogelijk wordt omschreven wat de vacature of taak precies inhoudt. Daarnaast is het belangrijk om te kijken in welke doelgroep je het beste kunt zoeken naar de vrijwilliger. Zo kun je gericht mensen gaan benaderen.

Begeleiden: Het is van belang dat de vrijwilligers die er zijn zich thuis voelen binnen de vereniging. Hebben ze eenmaal toegezegd om een bepaalde taak op zich te nemen, dan laten wij ze niet aan hun lot over maar nemen af en toe eens contact met ze op om te vragen hoe het gaat. Zijn er zaken waar ze tegenaan lopen, dan kun je ervoor zorgen dat die problemen worden opgelost. Op deze manier zorgen wij ervoor dat de taak die de vrijwilliger moet uitvoeren leuk blijft. Bij sommige vacatures of taken is het nodig om de vrijwilliger in te werken. Wij zorgen ervoor dat de vrijwilliger ingewerkt wordt en begeleid wordt als dit nodig is.

Belonen: Om te laten blijken dat wij als vereniging blij zijn met de vrijwilligers die we hebben, gaan we eens per jaar een activiteit organiseren (dit doet de activiteitencommissie) waarbij alle vrijwilligers bedankt worden voor hun inspanningen.

Behouden: Wij willen als vereniging bijdragen aan de ontwikkeling van de vrijwilliger. Dit kan door middel van een bepaalde training of opleiding, maar ook door extra functies of taken aan te bieden als hier behoefte aan is. Ook andersom wanneer iemand ziek wordt, kinderen krijgt tijdelijk naar het buitenland gaat bijvoorbeeld en aangeeft dat de huidige taak niet meer uitgevoerd kan worden, kunnen we kijken of er misschien iets anders mogelijk is of dat er een deel van de taak door iemand anders wordt uitgevoerd.

Beëindigen: Wanneer een vrijwilliger aangeeft te willen stoppen met zijn of haar taak is dat natuurlijk vervelend. We willen als vereniging graag in gesprek gaan met de vrijwilliger (exitgesprek) om de reden te achterhalen van het stoppen. Op deze manier hopen wij ervoor te zorgen dat beide partijen met een goed gevoel uit elkaar gaan en dat wanneer de vrijwilliger stopt om een oorzaak die bij de vereniging ligt wij dit kunnen oplossen en kunnen voorkomen in de toekomst.

Om dit allemaal te coördineren werken we met een vrijwilliger coördinator, die in kaart brengt welke vrijwilligers er zijn en wat hun taken zijn. Daarnaast zorgen zij ervoor dat de vacatures zo veel mogelijk opgevuld worden en dat de vrijwilligers tevreden zijn/worden met hun taak.