Ga naar inhoud

Met ruim 80 leden uit Harderwijk en Hierden vormt de afdeling Gymnastiek & Freerunning een hele gezellige afdeling van de omni-vereniging. Mede door het enthousiasme van de trainers beleven alle leden van jong tot oud op de verschillende onderdelen als gym, recreatie-turnen, springgroep/toestel turnen dames, freerunning en dames-bewegen-op-muziek, veel plezier in sport en het bewegen.

Sport voor jong én oud

Al vanaf 3 jaar kunnen zowel jongens als meisjes bij ons terecht voor gymnastiek. Volwassenen kunnen bij ons terecht bij de lessen toestel-turnen-dames en dames-bewegen-op-muziek.

Nijntje beweegdiploma

Nijntje en de KNGU hebben samen met een leuk beweegprogramma voor kinderen tussen 2 - 6 jaar ontwikkeld. Met gevarieerde oefeningen en spelletjes leren peuters en kleuters de basis van bewegen. Binnen het Nijntje Beweegdiploma wordt er gewerkt met 7 bewegingskenmerken. Deze 7 bewegingskenmerken komen in iedere les terug (o.a. reactievermogen, bewegingsritme, oriëntatie vermogen, aanpassingsvermogen, evenwicht en kracht). Bij Omni-HSC hanteren we de leeftijd van 3 - 6 jaar. De grootste motorische ontwikkeling vindt plaats tussen de 2 - 6 jaar. Vroegtijdig goed leren bewegen heeft ook invloed op het opnemen, het begrijpen en het verwerken van kennis. Kinderen die op jonge leeftijd op een leuke manier voldoende beweging krijgen, hebben meer kans om gezond en evenwichtig op te groeien.

Kleuter en peutergym

Kleuters (3 tot 6 jaar) hebben plezier in bewegen. Bij kleutergymnastiek worden situaties geboden die passen bij de kinderen en die elk kind op zijn eigen niveau kan beleven, en waarop elk kind zich op zijn eigen tempo en mogelijkheden ontwikkelt. Daarbij proberen wij als leiding het kind te stimuleren steeds een stapje verder te gaan. Hoe ziet een kleutergymles er dan uit? De les begint meestal met een actief spel of bewegen op muziek. De kinderen ervaren het spelen met ballen, hoepels, ringen enz. Ook krijgen zij gerichte opdrachten. Er staan een aantal toestel situaties waarmee de kinderen de volgende bewegingsvormen leren: duikelen, steunspringen, balanceren, ver-/ hoogspringen, diepspringen, klauteren, rollen, zwaaien, slingeren, schommelen, klimmen. En als afsluiting wordt een dansje o.i.d. op muziek gedaan, of een spelletje (tikspel, kringspel, stiltespel). Elke gymles ziet er weer anders uit. En de meeste kinderen hebben er veel plezier in!! Wij vinden het altijd leuk nieuwe leden te verwelkomen. Neem voor meer informatie of een gratis proefles vrijblijvend contact met ons op.

Gymnastiek/Turnen

Hoewel gymnastiek en turnen soms als synoniemen worden gebruikt, is het toch niet hetzelfde. Allereerst moet er een onderscheid gemaakt worden tussen gymnastiek op school en gymnastiek van het Nederlandse KNGU. Onder gymnastiek op school valt een grote verscheidenheid aan sporten, waaronder turn(onderdelen). Daarnaast omvat gymnastiek bij de KNGU naast turnen ook andere disciplines, waaronder ritmische gymnastiek, trampolinespringen, rhönradturnen, acrogym, aerobics en tumbling.

Recreatie turnen (vanaf groep 4)

Bij turnen op recreatief niveau wordt iedereen op zijn/haar niveau begeleid. In de zaal staan meestal verschillende toestellen klaar zoals rekstokken, brug, balk, kasten, matten, en minitrampolines. De les begint met het opwarmen van de spieren door middel van een algemene warming-up. Recreatie turnen wordt gegeven voor kinderen vanaf groep 4. Toestellen in de lessen staat het bezig zijn met toestellen centraal. Met brug, ringen, kast, balk en trampoline leren de kinderen hun bewegingsvaardigheden beter beheersen. Door springen, balanceren, zwaaien, rollen, tikken en draaien zijn ze constant met hun lichaam bezig. Daarnaast zijn er nog tal van andere materialen om vaardigheden te ontwikkelen. Er wordt regelmatig een spel gedaan om de coördinatie en het sociale aspect verder te bevorderen en de kinderen leren te gymmen op hun eigen niveau. Tevens is het luisteren naar regels belangrijk voor de samenwerking binnen de groep en de eigen veiligheid. Ook bij deze lessen wordt gezamenlijk in een kring begonnen. De toestellen worden in circuitvorm aangeboden waarna de les wordt afgesloten.

Wil je ook graag recreatief turnen? Neem dan contact met ons op.

Kledingadvies

De meeste kinderen sporten op blote voeten. Balletschoentjes zou ook kunnen. Verder mag een turnpakje, maar een korte broek/legging met t-shirt is ook prima. Liefst wel vrij nauwsluitend omdat dat veiliger is i.v.m. vangen bij bepaalde onderdelen.

Groepsspringen en toestelturnen dames

Het gevoel van vliegen, vrijheid en teamverband krijg je bij het groepsspringen. Dit wordt aangeboden op woensdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur voor de leeftijd vanaf 16 jaar en bestaat uit mini-trampolinespringen, pegasusspringen en airtumblingspringen op recreatief niveau. Bij groepsspringen draait het om teamgevoel, vertrouwen op elkaar en timing. Jaarlijks neemt het team deel aan de wedstrijd groepsspringen waarbij alle vaardigheden worden beoordeeld door een panel van juryleden. Tevens wordt er gedaan aan toestelturnen waaronder Balk, Burg, Tumblingbaan en sprong.

Freerunning

De ongekende populariteit van freerunning op straat is ook bij Omni-HSC niet onopgemerkt. Daarom biedt de club een plek voor jongeren om veilig en beheerst te leren freerunning. Met indoor Freerunning zijn de muren en toestellen in de zaal de obstakels. De lessen worden gegeven door gekwalificeerde trainers, die weten wat je wel en vooral ook niet moet doen Freerunning is een spectaculaire sport, waarbij je je zo snel mogelijk verplaatst over en met obstakels. Door deze sport krijg je het ultieme gevoel van vrijheid, lichaamscontrole en kracht. De obstakels die je tegenkomt, worden uitdagingen en als freerunning leer je deze obstakels te trotseren!

Kledingadvies

Lekker zittende kleding zoals een korte broek of joggingbroek met een t-shirt is erg prettig. Als je je er maar goed in kunt bewegen. Verder binnen gymschoenen, bij voorkeur niet met zwarte zolen.

Dames bewegen op muziek

Al jarenlang komen op woensdagochtend sportieve dames naar de Rumels, voor hun uurtje sporten en gezelligheid! De les begint met een warming up op muziek. Als alle spieren zijn opgewarmd, gaat de muziek wat sneller en is het tijd voor het echte werk. Aerobicspasjes of met de dynaband (elastieken band), alles op verschillende niveaus zodat iedereen aan deze les kan meedoen. Van 18-88 jaar, van jong tot oud dus! Wie dat wil kan na afloop nog gezellig een kopje koffie of thee drinken. Ook zin om in beweging te komen? Neem dan contact met ons op en doe vrijblijvend een keer mee!

Trainingstijden:

Leden: Weekdag: Tijd: Trainer:
Kleuter-peutergym v.a. 3 jaar Maandag 17:15-18:00 u Lynn
Dames bewegen op Muziek Woensdag 10:30-11:30 u Daniëlle
Springgroep en toestellen dames Woensdag 19:00-20:00 u Nicole
Recreatie turnen v.a. 6 jaar Donderdag 16:00-17:00 u Syb en Lynn
Freerunning v.a. 6 jr Donderdag 17:00-18:00 u Syb
Freerunning v.a. 9 jr Donderdag 18:00-19:00 u Syb

Contributie

Categorie Verenigingscontributie
Kleuter-peutergym v.a. 3 jaar €15,- per maand
Recreatie turnen v.a. 6 jaar €17,- per maand
Dames bewegen op Muziek €17,- per maand
Springgroep en toestellen dames €17,- per maand
Free Running €17,- per maand
Neemt u voor meer informatie gerust contact op met onze ledenadministratie via: [email protected].

Afdelingscoördinator:

Neem gerust contact op met Gija voor vragen en meer informatie over gym en freerunning.

Bondscontributie

De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. Per lid vindt elk kwartaal afdracht plaats van de bondscontributie. Deze bondscontributie zal maandelijks middels een automatische incasso worden geïnd bij de leden. Voor meer informatie zie de website www.kngu.nl.

Aanmelden

Voor inschrijving, ga naar het formulier lid inschrijven. Wanneer er door hetzelfde lid een tweede sport beoefend wordt bij onze afdeling, dan krijgt dit lid 35% korting op de contributie van het goedkoopste onderdeel. Voor nieuwe leden geldt eenmalig € 15,00 inschrijfgeld.

Afmelden

Voor opzeggen per mail, ga naar het formulier lid wijzigen naar de ledenadministratie, met inachtneming van een opzegtermijn van 1 maand voor het begin van een nieuw kwartaal. Wanneer het lidmaatschap in de loop van een kwartaal eindigt, blijft de contributie over het gehele kwartaal verschuldigd. Het bestuur stelt zich niet aansprakelijk voor vermissing of vernieling van kleding en dergelijke.

Wet bescherming persoonsgegevens

Jaarlijks ontvangen wij van de Gemeente Harderwijk een brief waarin wij worden verzocht een ledenlijst in te dienen in het kader van de Jeugdsportsubsidie. Volgens de "Wet bescherming Persoonsgegevens" zijn wij ter bescherming van de privacy van onze leden verplicht je te informeren over het feit dat wij deze gegevens doorgeven aan de gemeente (alleen voor het doel) om voor subsidie in aanmerking te komen. Indien je niet wilt dat uw gegevens naar de gemeente worden gestuurd dan verzoeken wij je dit tijdig en schriftelijk aan de ledenadministratie kenbaar te maken. De gegevens dienen meestal voor 1 maart van elk kalenderjaar aan de gemeente doorgegeven te zijn.

Vrijwilliger worden?

Lees hier meer over hoe je aan te melden als vrijwilliger.

Steun de vereniging zonder extra tijd of geld te investeren!

De Omni-HSC afdeling Gym & Turnen heeft een nieuwe manier om extra geld op te halen voor de aanschaf van materialen: SponsorKliks. Met SponsorKliks kan je nu zelf een financiële bijdrage leveren aan de vereniging, zonder dat het jouw een cent extra kost.

Hoe werkt het?

Plaats online een bestelling via de SponsorKliks-pagina van de vereniging (klik op ? logo rechtsboven en zoek via "Typ hier uw sponsordoel"naar Gymnastiekvereniging HSC Hierden) bij een van de deelnemende webshops. SponsorKliks ontvangt commissie over elke bestelling die via onze pagina bij de webshop is geplaatst en van deze commissie wordt 75% op de bankrekening van de vereniging gestort.

Bestel je pizza via Thuisbezorgd, kleding via About You, een vakantie via Expedia, je nieuwe digitale gadgets via Media Markt, speelgoed via Bol.com en nog veel meer. Het enige wat je anders moet doen is jouw online aankopen doen via de Sponsorklikspagina van de vereniging.

De vereniging heeft alle leden nodig om hier een succes van te maken. Plaats niet alleen zelf de bestellingen via de Sponsorklikspagina van de vereniging maar vraag ook of je oom, tante, neef, nicht, vrienden, kennissen dit willen doen en help opa en oma een handje mochten zij er zelf niet uitkomen.